Schrijnwerk voor scholen

Gemeentelijke basisschool Spring in ’t Veldeke schakelde Kulapro in voor het schrijnwerk doorheen de school. Een kinderdagverblijf, lagere school of middelbare school uitrusten met ijzersterk schrijnwerk? Lees verder en laat u inspireren!

Schrijnwerk op maat, van brandveilige deuren tot akoestische wandbekleding in de sporthal? Kulapro deed het voor de gemeentelijke basisschool Spring in ’t Veldeke in Sint-Agatha-Rode. Inkomstbalie, wasmeubels, kapstokken en maatkasten, … Een totaalconcept waar we onze uitgebreide expertise konden botvieren! Een kinderdagverblijf, lagere school of middelbare school uitrusten met ijzersterk schrijnwerk? Lees verder en laat u inspireren.   

Schrijnwerk voor crèches en scholen   

Klassiek klaslokaal, grootse sporthal of kindvriendelijke speelruimte: schrijnwerk voor scholen en kinderdagverblijven brengt verschillende technieken, materialen en normeringen op vlak van brandveiligheid, akoestiek en evacuatie van gebouwen (of vluchtwegen) bij elkaar. Een schrijnwerkerij met ruime kennis van zaken, is dan geen overbodige luxe! Kulapro realiseerde de voorbije jaren verschillende schrijnwerkprojecten voor scholen, in iedere uithoek van het land. Zo bouwden we kostbare ervaring op, en groeiden we stilaan uit tot schrijnwerkexpert voor de onderwijssector.

Kindvriendelijke en -veilige deuren, brandcompartimenteringen, … Schrijnwerk voor scholen is onlosmakelijk verbonden met tal van veiligheidsnormen. Kulapro combineert een esthetisch design met een professionele, normconforme productie en plaatsing. Nicheschrijnwerk van start tot stop!

Schrijnwerkproject in de kijker: basisschool Spring in ’t Veldeke 

GBS Spring in ’t Veldeke schakelde Kulapro in voor het schrijnwerk doorheen de school. Inkomhal, klassen, turnzaal, … Naast technische binnendeuren in diverse afmetingen en materialen, rees ook de vraag naar houten opbergmeubels op maat. Kulapro analyseerde de plannen, selecteerde de geschikte houtsoorten en ontfermde zich met precisie over het technische luik. Een waterdicht bestel- en productieproces, nauwkeurig volgens schema? Absoluut!

Maatmeubilair, binnendeuren en akoestisch schrijnwerk: onze realisatie 

>> Schrijnwerk binnendeuren  

We produceerden brandwerende en akoestische deuren bekleed met laminaat en oregon kantlatten in een blokkader van massief grenen (Yellow Pine). De deuren werden uitgerust met deurkrukken gebruiksklasse 4 vervaardigd uit inox 304, antipanieksloten en specifieke veiligheden voor kinderen zoals vingerbeveiliging en hoger geplaatste bediening van de deuren.>> Maatmeubilair: schrijnwerk op (kinder)maat 

Wasmeubels, opbergmeubilair, een stijlvolle en praktische inkombalie, … Onze vakmannen realiseerden hoogwaardige maatmeubels in verschillende ruimtes. Deze werden vervaardigd uit grenen multiplex platen en vernist met hoogwaardige transparante, krasbestendige vernis aangebracht in onze spuitcabine.

>> Akoestische wandbekleding

Om storende galm in de sporthal tegen te gaan, installeerden we akoestische wandpanelen in grenen multiplex, opnieuw voorzien van transparante vernis. De perforaties en achterliggend plenum met absorberende isolatie zorgen voor een optimale geluidsabsorptie.  

>> Akoestische en brandwerende compartimenteringen

Om de brandveiligheid in openbare gebouwen te waarborgen, gelden specifieke regels rond brandcompartimenteringen. Ons team realiseerde akoestische en brandwerende beglaasde compartimenteringen, al dan niet in combinatie met deuren. Daarnaast moeten vluchtwegen te allen tijde gebruikt kunnen worden, rekening houdend met de normen omtrent antipaniekbeslag voor een veilige evacuatie in geval van nood.

Het schrijnwerk voor uw school of kinderdagverblijf toevertrouwen aan een expert? Dankzij onze kennis van zaken verloopt uw project vlot en vlekkeloos. 


 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x