Wat is een goed akoestisch comfort?

Is het de isolatie die zorgt voor compartimentering of de absorptie die de nagalm zal verminderen? Het juiste antwoord is beiden.

Wat is een goed akoestisch comfort? Is het de isolatie die zorgt voor compartimentering of de absorptie die de nagalm zal verminderen? Het juiste antwoord is beiden. Bij Kulapro geven we advies voor beiden en zijn we gespecialiseerd in akoestische isolatie door onze deuren en binnenramen perfect naar uw noden te configureren! 


Hoe verhoog je de akoestiek van een deur? 


  • Meer massa toevoegen door middel van kernen met een hogere densiteit of alu & loodinlages aan beide zijden implementeren. 
  • Kieren goed afsluiten met dichtingsrubbers en automatische valdorpels. 
  • Opvullen van de opening tussen kader en ruwbouw met akoestisch PU-schuim of rotswol. 

Hoge akoestische eisen maken binnendeuren zeer complex omdat het gewicht van de deur stijgt bij hogere akoestische eisen. Dit maakt dat de scharnieren, omlijstingen en deursluiters aangepast dienen te worden om dit gewicht te dragen. Breng daarbij de brandwerende eisen in rekening en je komt terecht in een complexe deuren-wereld. Specialistenwerk dus waar het werken met onze slimme configurator echt zijn voordelen brengt!  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x